Mürsel Işık (Diskografi)

Mürsel Işık (Diskografi)

Yıllar önce (sanırım 2001'de) Konya'da iken, Marmara Müzik'ten çıkan eserlerden derlenen "Marmara'dan Ezgiler" kasedini satın almıştım.
Birkaç isim dışında, albümdeki sanatçıların tümünü tanıyordum. Tanımadığım isimler Mürsel Işık, Hüsrev Hatemi ve Metin Haboğlu idi.

Eserlerden bir tanesi, "Mürsel Işık"ın bir çalışması olan, "Hüzünler Perisi" idi. İlk dinleyişimde, yadırgamıştım.
Gerek ses, gerek söz, gerek söyleniş; albümdeki diğer eserlerden ve beklentilerimden farklıydı. Mürsel Işık, Rafet El Roman 'ı çağrıştırmıştı bana.
Tatlı bir esinti kıvamındaki bu eseri, dinledikçe epey sevmeye; hatta, Mürsel Işık'ın diğer eserlerini de merak etmeye başlamıştım...

Ve zaman sonra, Mürsel Işık ve Hüsrev Hatemi'nin ortak çalışmaları olan "Gün Akşamlıdır" adlı albümü bir şekilde temin edebildim.
Albümdeki eserleri dinledikçe heyecanım artıyordu; özellikle "Zamanın Sesleri" adlı enfes eser, beni coşturmuştu.
Bu eseri ve albümü defalarca dinledim, dinledim...

Mürsel Işık'ın başka çalışmalarının olup olmadığını, internette sorgulamaya başladım...
Nihayet, yeni çıkmış "Non Dolet (Acımıyor)" adlı albümün haberleriyle karşılaşıyorum.
Heyecanlanmıştım...

İlk fırsatta kendimi bir müzik markette buluyorum, daha sonra bir başkasında, sonra ötekinde...
Çoğu, bu ismi daha önce duymadıklarını söylüyorlar. Yavaş yavaş umudumu yitiriyordum ki, büyük bir müzik market, albümü getirtebileceklerini söylüyor; seviniyorum.
Zaman sonra gidiyorum, henüz gelmediğini söylüyorlar. Daha sonra da aynı cevabı alıyorum.

İnternette geniş çaplı bir araştırmaya giriştim; lâkin sadece albümdeki parça isimlerini elde edebildim.
O günden sonra, aklıma geldikçe zaman zaman, minik çaplı araştırmalar yapmaya devam ettim.
Ve sonunda (2008'de), Mürsel Işık'ın myspace sayfası ile karşılaşınca; hele ki bazı müzik çalışmalarına orada yer verdiğini görünce, hayli sevindim ve onunla iletişim  kurabilme umuduyla bir mesaj gönderdim...
Sağolsun, cevap vermek lütfunda bulundu.

Eserlerin burada sunulmasına onay verdiği için, Sayın Mürsel Işık'a teşekkürler.

Ve, Mürsel Işık ve Hüsrev Hatemi'nin "Gün Akşamlıdır" adlı albümü huzurlarınızda...

Keyifli dinlemeler....

Mürsel Işık & Hüsrev Hatemi - Gün Akşamlıdır


Ve aradan aylar geçmiştir. Eylül 2008 itibariyle İstanbul'da Mürsel Işık Bey ile buluşuyorum. Beni doğruca Hüsrev Hatemi Hoca'nın yanına götürüp tanıştırıyor.
Hüsrev Hatemi Hoca'yı kendine has sempatik üslubuyla, albümde okuduğu şiirlerden biliyordum. Normal konuşması da albümdeki gibi ağır tempoda ve tatlıcaydı.
Kendi şiir kitabını, kendi elinden alma şansını yakalıyorum bu arada.

Mürsel Işık da bana tüm albümlerini hediye ediyor. En çok, öteden beri elde etmek istediğim, ancak başaramadığım albümü "Non Dolet"in bir kopyasına sahip olduğum için sevinmiştim. Bir an önce bu albümü, mp3 formatına dönüştürüp dinlemek ve internet üzerinden sunmak için sabırsızlanıyordum.

Ve işte, Mürsel Işık ve Hüsrev Hatemi'nin ortak bir çalışması olan "Non Dolet (Acımıyor)" adlı, 2003 yılında Genç Müzik tarafından yayınlanan albüm huzurlarınızda...
 

Mürsel Işık & Hüsrev Hatemi - Non Dolet


Ve Mürsel Işık'ın "Aşk Neydi ki?" ismiyle 2008'de yayınlanan ve heyecan verici eserler barındıran albümü karşınızda.

Mürsel Işık - Aşk Neydi ki?

"Aşk Neydi ki?" albümünün basın bülteni aşağıdadır.

Mürsel Işık: Anadolu’dan Batı’ya Rock’ın Güneşi

Aşk ve Müzik bu topraklarda yeşerdi. Batının doğusu, doğunun ise batısı... Ne doğuydu, ne de batı; dünyanın tam merkeziydi. Güneşin yükseldiği topraklardı; Anadolu’ydu… Bu topraklar, ne ozanlar, ne şairler, ne âşıklar yetiştirdi. 21’inci yüzyıla girdiğimiz bu günlerde müzik küresel bir değerken, bizim müziğimizi temsil edebilecek sanatçılar doğuyor. Mürsel Işık bu sanatçılardan biri.

Mürsel Işık, 2000 yılında Prof. Dr. Hüsrev Hatemi’nin şiirlerini besteleyerek "Gün Akşamlıdır" isimli ilk albümünü çıkardı. Devamında “Non Dolet Dieu Merci” isimli ikinci çalışmasıyla Prof. Hatemi’nin şiirlerinin yanı sıra Nazan Öncel ve Tuluyhan Uğurlu bestelerine de yer verdi. Son çalışması “Aşk neydi ki?” albümüyle kendi seçtiği şiirleri ve besteleriyle tarzını ortaya koydu.  

Sanatçı Mürsel Işık Son Albümünü Yorumladı:

Albüm genel konseptine bakıldığında ana tema Aşk. Fakat her bir eserde ki işlenen farklı aşk temasına karşılık, müzikal anlamda da Aşk’ın hallerini farklı kalemler ve farklı tarzlarla sundum.  Örneğin Nazım Hikmet “Herkes Gibisin” isimli şiiri, Attila İlhan “Vurdun Kanıma Girdin İtirazım Var”, Hüsrev Hatemi “Grili Çocuk”, isimli farklı temada ki duyguları, harman ederek genel konseptte Rock-Pop- kimliğinde albümü ifade ettim. Nazım Hikmet: “Gönlümle başbaşa düşündüm demin, bence artık sende herkes gibisin” derken, Attila İlhan: “Ben hiç böylesini görmemiştim, vurdun kanıma girdin itirazım var” diyor, ve devam ediyor Hüsrev Hatemi: “Aşk var sanıyorduk bu ne boş ümitmiş, Aşk sadece eski çağlara aitmiş, Bir çok kişi yıllar yılı beklerken onu, kalpler boşa çarpmış ömürler bitmiş” 

Bütün bu etkili isimlerin bestesi ve yorumunda da ana orkestrasyondan kopmadan Rock müziğin temel motiflerini işledim. Yine albümde yer alan Fuzuli’nin “Aşka Sevdalanma” isimli eserinde bir Hard-Rock hava hakimken, Mevlana ve Yunus Emre’de bir Bob Dylan havası esti. Tabi ki albüm içinde bu şairlerin havası bestelere de hakimken bu sefer kendi kimliğimi de kendi sözlerimle ifade ederek Aşk’ın hallerine dahil oldum.

Birinde “Üç Adam, Üç Aşk, Üç Acı”da sade, yalın bir şekilde kendimi gitarımla ifade ederken, bir başka eserimde “Ben Öldüm çoktan Sevgilim, Göm Beni”, karamsarlığında melankolik ve kısır bir döngüde aşk tarifi elektrogitar sololarına karıştı. “Sen ve Ben”’de neşeli ve pop rock çalışma ortaya koydum. Sözlerde ki zenginlik karşılığında müzikal anlamda da bir zenginlik gerekiyor. Dolayısıyla bazen bir blues bazen bir country bazen bir jazz havası hakim.

Rod Stewart, Alice Cooper, Michael Bolton ve Jimi Hendrix şarkılarının pek çoğunda söz yazarı ve besteci kimliği ile ön plana çıkmış olan önemli bir besteci ve müzisyen Duane Hitchings ile tanışmamdan sonra sözleri Yunus Emre’ye ait olan İngilizce çevirisini Prof.Dr.Talat Sait Halman’ Hocamın yaptığı “Earth is Mine, Sky is Mine, Heavens are Mine” isimli eser albümde yer alan haliyle Mr. Duane vasıtasıyla Amerika ve İngiltere'de çeşitli radyolarda çalındı ve ilgi çeken yorumlar aldı. Bu durum bazı önemli isimlerle tanışmama vesile oldu. Bunlardan en önemlisi Rod Stewart oldu.

Albümün ilk klip (çıkış parçası) 20’li yaşlarımda yaptığım, slow bir çalışma olan, albümdeki 3 numaralı “Sakın Üzülme” parçasına çekildi. Akıcı bir müzik anlatımı, yalın sözler ve sade yorum bu eseri ön plana çıkardı. Ama özellikle klip parçası olan “Sakın Üzülme” isimli eserin son bir buçuk dakikalık elektro gitar final solosu parçanın ve özellikle albümün en etkili işitsel sürprizi.

Sakın Üzülme isimli klip parçası, ünlü soul müziğin babası James Brown anısına çıkacak olan bir albümde onun 15 yıllık çalışma arkadaşı ortağı, müzisyeni ve Jazz,R&B,Soul müzik üstadı Waldo Weathers tarafından kendi tarzında albümünde yorumlanmak üzere tarafımdan parçanın master hali istendi ve görüşmeler başlandı.

Mürsel Işık Hakkında Yorumlar:

"Mürsel Işık "Rock Serasında" yetişmiş "Âşık Mürsel" tohumudur ve eserleri de bizdendir.Vichy suyu ambalajında Kelkit çayıdır şarkıları."
Prof. Dr. Hüsrev Hatemi
Akademisyen - Doktor

Üniversite yıllarımdan beri takip ettiğim, kültürel dünyamızın etkili düşünürlerinden, şair, hekim ve ilim adamı, Prof. Dr. Hasan Hüsrev Hatemi Hoca’nın şiirlerini besteleyerek ilk olarak müzikal çalışmalarıyla adını duyuran Mürsel Işık’ı, birbirinden değerli şairlerimizi bir araya getirdiği, bu albümünden dolayı tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim.
Abdullah Gül
Cumhurbaşkanı

Müziğin ve yorumun bana Bob Dylan’ı hatırlatıyor. Gerçek duygu - Harika! Gerçekten çok iyi gitar yorumu!
Rod Stewart
İngiliz Müzisyen

Ben de Mürsel Işık'ın aydınlık yüzünü, uzun saçlarını işaret ettim: "O da bir İsa!" İyilik iyiliği, çırak ustasını bulmuş, bilge söz genç müziğe kavuşmuştu. En sevgisiz rock'çıyı bile dalgalandırabilecek bir şeyler var, bu albümde.
Mine Kırıkkanat
Gazeteci - Yazar

"Earth is Mine" isimli besteyi dinledim, çok beğendim. Birçok Neil Young, ve belki biraz da Bob Dylan duydum.
Mark Soileau
Sosyolog - Tarihçi

Güzel bir müzik ve çarpıcı bir konsept. Özellikle de “Earth is Mine”…
Müziklerin benimle sakin bir barış içinde konuşuyorlar.
Bir Dünya
Bir İnsan
Bir Sevgi
Steve Kelly
Müzisyen - Yorumcu

Albüm “Ozan Video” etiketiyle piyasaya dağıtılacak olup online olarak www.udepo.com 'da satışa sunulmuştur.


Mürsel Işık & Hüsrev Hatemi Fotoğrafları

Ve, Mürsel Işık ve Hüsrev Hatemi'nin internetten bulabildiğim bazı resimleriyle hazırladığım bir çalışmayı sunuyorum.


2010/01/01

Aşağıda, Inkless Magazine 'nin Mürsel Işık'la yapmış ve 2009/12/24 'te yayınlamış olduğu röportajın giriş kısmı bulunmaktadır.
Röportajın tümüne ulaşmak için: Mursel Isik: The Interview

Mursel Isik is a recording artist from Istanbul, Turkey who puts his musical talents to work to support the inspiring poetry from his side of the world. We are fortunate to bring you a one on one interview with this recording artists, here on Inkless Magazine.
Bu sayfa, 14.01.2008 tarihinde yayınlanmış, 7.11.2018 tarihinde güncellenmiş ve 51423 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
9,2 (2 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
stezzuli 2012-02-06 11:13:05 Bildir!
mürsel abiyle beraber çalışıyoruz. Şu anda yan odamda harıl harıl çalışıyor.çok neşeli bir insan:)
yxenes 2010-08-29 00:21:10 Bildir!
Uzun zamandır beğenerek sık  sık  dinlediğim bir bölüm.Özellikle  Hüzünler Perisindeki ''Yetmez mi Bir İnşirah suresi''kısmı ilk marmara fm de dinledim sonra İnşirah Suresini okudum mealini...bence yeter yetmeli...Eline sağlık yazanın besteleyip söyleyenin...Buraya ekleyenide ekleyeyim.
citizen 2009-03-22 03:15:46 Bildir!
mbirgin bu yazacaklarım sanırım sizi memnun edecektir.Dün nette Mürsel Işık'ı tararken, özellikle myspace sayfalarına yoğunlaşmıştım.Mürsel Işık'ın yabancı bir arkadaşına mesajını buldum."Benim bütün eserlerimi bu adresten ücretsiz indirebilirsin" yazıyordu.Adres tabi ki www.mbirgin.com idi.
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami, australiaescortspage,
Son Oturumlar: