Pes Etmek!

M. Emre Gül
Pes Etmek!

Merhaba ben Emre, bu yazımda pes etmek hakkında yazacağım. Zaten bu, benim ilk yazım olacak. Bu konuyu seçmemin sebebi, aslında benim başka bir konuyu seçmiş olmamdı. Ama o konu hakkında pek fikrim yoktu; yazdım, yazdım, yazdım… Hiç güzel olmadı… Ya da bana öyle geldi. En sonunda, pes ettim!

İçimden bir ses “neden?” dedi... Uzun uzun düşündüm…

Sonra baktım ki, pes etmek hakkında bir fikrim olmuş! Ben de başladım bu konu hakkında yazmaya…


Neden Pes Ediyoruz?

Neden pes ederiz ki? Mesela ben, neden pes ettim? Belki de yazamadığım için pes ettim. Aslında pes etmeyip, o konuyla ilgili bir şeyler yazabilirdim. Benim yazıyı yazamadığım konunun ne olduğunu merak etmişsinizdir; konu “haksızlık”tı. Şu anda pes etmiş olabilirim; ama önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili bir yazı yazacağım.

Hayatta karşımıza çıkan güçlüklere karşı pes edip, kendi kabuğumuza çekildiğimizde, yaşayabileceğimiz ve bu sırada karsımıza çıkabilecek güzelliklere arkamızı dönmüş oluruz. Oysa, yılmayıp yolumuza ısrarla devam ettiğimizde, amacımıza ulaşmanın verdiği mutlulukla, yolda karşılaştığımız acıları unuturuz.


İyi Düşünün!

Hayatta pek çok fırsat verilir bizlere. Fakat bizler, ya onların bize uygun fırsatlar olmadığını düşünürüz ya da onların sonunu getirmek bizlere ağır geldiği için, daha en başlarda pes ederiz. Hâlbuki sonuna kadar gitsek… Elimizden gelebilecek şeylerin, aslında düşündüğümüz kadar az olmadığının farkına varsak! Amaçlarımıza ulaşmak o kadar kolay olacak ki!
Yeter ki kendimize güvenelim! Yeter ki kendi gücümüzü fark edelim! Yeter ki pes etmeyelim!

Pes etmeden önce, bir kez daha düşünün; hayallerini dahi kuramayacağınız güzellikleri elinizden kaçırıyor olabilirsiniz!

Bu sayfa, 27.05.2007 tarihinde yayınlanmış ve 13194 defa görüntülenmiştir.
Oyla!
7,2 (2 oy)
Abonelik Bilgisi
Yorumlar
asmer 2009-10-08 20:41:38 Bildir!
sevgili emre...
o kadar güzel ve sade yazmışsın ki..
o kadar kişisel gelişim kitabını boşunamı okudum deyiverdim yani..

Hayatta pek çok fırsat verilir bizlere. Fakat bizler, ya onların bize uygun fırsatlar olmadığını düşünürüz ya da onların sonunu getirmek bizlere ağır geldiği için, daha en başlarda pes ederiz. Hâlbuki sonuna kadar gitsek…

budur.:))
teşekkürler...
hatem 2007-06-10 21:49:28 Bildir!
emre bey seçtiğiniz konudan ve okuyan herkese katkı sağlayacak olan yazınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.
yavuz 2007-06-02 14:42:50 Bildir!
Emreciğim yazını beğenerek okudum. Pes etmezsen gelecekte sadece haksızlık değil her konu hakkında bir şeyler yazabilme gücünü kendinde bulacaksın. Gevşememek, umutsuzluğa kapılmamak ve inanmak başarının anahtarıdır. Haksızlığa maruz kaldığını düşünüyorsan ifadeni alıp gereğini yapalım.
Rugul06 2007-05-29 00:25:46 Bildir!
konuya bakış açısı biraz öznel varsayımların dışavurumu. içgüdüsel dürt
lerin tecimsel kaygılarla dışavurumu elbette olanaklıdır; ancak, tepisel tutumların da irdelenmesi koşuluyla... tebrikler dost. Yazı dünyasına hoş geldin.
m1gin 2007-05-27 09:39:07 Bildir!
Tebrikler Emre Bey,
Yazınız ilgi çekici! Gerçekten de vurguladığınız gibi, bazen, bazı şeyleri başarmak için, çabamızı biraz daha sürdürsek, belki zirveye ulaşacağız.

Haksızlık üzerine yazacağınız yazıyı merakla bekliyoruz.
Etiket Ekle
Etiket: yazı, deneme
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami, australiaescortspage,
Son Oturumlar: