Görüntülenme: 147482
Bilinçaltı Terapi Müzikleri
2012/09/03 16:35 - Güncelleme: 2018/05/18 1:01
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 8,5 (1 oy)

"Gizli Telkinle Kur'an Terapisi" kitabının yazarı Kubilay Aktaş'ın sitesinde; bilinçaltına yönelik telkinlerde bulunan müziklerle karşılaşınca, onları değerlendirmenin uygun olabileceğini düşündüm. 

Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için, Kubilay Aktaş'ın konuk olduğu ve açıklamalar yaptığı aşağıdaki TV programı izlenebilir.

İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com

(Bab-ı Alem / Kubilay:Aktaş) kafam karıştı sanki...

Bu mesaj, pem-bkarinca tarafından, 03.09.2012 20:55:08 itibariyle düzenlenmiştir.
Düğüm
2012/09/03 20:53
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Tıkandığınız noktayı söylerseniz belki bir şeyler önerebiliriz ey pem-bkarinca? :)

Bu mesaj, m1gin tarafından, 03.09.2012 20:56:43 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Yanıt: Düğüm
2012/09/03 21:04
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Bilemiyorum..Kur'an-ı Kerim ayetlerini değişik müzik frekanslarında, farkında olmadan dinletmek fikri beni biraz rahatsız etti galiba...(Bab'ı Alem- Kubilay Aktaş/ 21:41) acaba yanlış mı anladım??

Bu mesaj, pem-bkarinca tarafından, 03.09.2012 21:17:25 itibariyle düzenlenmiştir.
Subliminal Mesajlar
2012/09/03 21:21
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Meselenin fıkhi boyutunu bilmiyorum.

Ancak yukarıdaki numunelerde her ne kadar hafiften Kur'an tilaveti duyuluyorsa da; normalde duyulmaması gerekiyormuş.
Bu subliminal konusu pek bilinmediğinden, biraz da daha iyi anlaşılsın diye, Kur'an'ın hafiften duyulacak şekilde özellikle ayarlandığını söylemişti Kubilay Aktaş Bey.

Küfür kanadının yaptıklarına karşı koyma amaçlı olduğu düşünülürse fena bir girişim değil sanki.
Ayrıca kötülüğü/sapkınlığı telkin edenlerin yaptığı gibi filmlerde yahut alakasız çalışmaların arasına gizlenen bir şey değil bunlar. Bu çalışmaların amacı ve kapsamı özellikle belirtilmektedir... Ve bir yerde tedavi amaçlı olarak kullanılmaktaymış. Hatta kişilerin sorunlarına özel olarak çalışmalar hazırlanabilmekteymiş.

Bu mesaj, m1gin tarafından, 03.09.2012 21:31:05 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Yanıt: Subliminal Mesaj
2012/09/03 21:42
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

anlıyorum... Sayın Kubilay Aktaş Bey bi yerde şunları söylüyor (31:24) " ...bilinçaltına gönderilen bir Kur'an ayeti saf bir şekilde benim bilincimle sınırlandırılmış olarak değil, yapısı bozulmamış, insan bilinçlerine göre değişmemiş"...

Bu noktada Kubilay Bey'in anlatmak istediği şeye erişemedim. Yani Kur'an-ı Kerim'in en saf halinin o bilinçaltına gönderilen frekanslar olduğundan emin olabilir miyiz.. Hem mademki insan bilinciyle sınırlandırılmamış diyebiliyoruz, burda Kur'an'ı terapi olarak uygulamaya çalışan unsur da nihayetinde insan bilinci değil midir?

Gerçekten ikna olmak istedim.Acaba önyargıyla mı yaklaşıyorum?

İtimat Meselesi
2012/09/03 21:56
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Önemli noktalara değinmişsiniz ey pem-bkarinca. Öyle ya; bu çalışmaları hazırlayanların bir başka niyetlerinin/amaçlarının olmadığı ne malum, değil mi?

Bilmiyorum bu subliminal mesajları deşifre etmenin, ortaya çıkarmanın basit yolları var mıdır ama biraz da güven meselesi gibi. Yani ameliyat masasına yatacaksanız, doktora güvenmelisiniz. Yine güven olmalı ki, doktorun vereceği ilaçları içesiniz.

Ben de okumadım ama Kubilay Aktaş Bey'in "Gizli Telkinle Kur'an Terapisi" kitabında daha çok ayrıntı vardır muhtemelen.

Bir de Kubilay Aktaş'ın fizik/metafizik konuları üzerine yapmış olduğu, henüz dinlememiş olduğum birtakım radyo programları vardı arşivimde. Onları dinlemeyi düşünüyordum ne zamandır. Belki buraya da ekleyebilirim.

Bu "Bilinçaltı Telkin Müzikleri" ile başlayan mesajları ayrı bir konuya taşısam daha uygun olacak... Zira derin bir mevzu...

Bu mesaj, m1gin tarafından, 03.09.2012 22:01:00 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Üç Boyutlu Temkinlilik
2012/09/03 22:35
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Burda Kubilay Bey'in zehirli içeriklere karşı panzehir yöntemi uygulamak için çırpındığı anlaşılıyor aslında.. Yani en azından ulvi bir amacı olduğu anlaşılıyor. Bunca araştırması ve birikimi ise yadsınamaz görünüyor.. Örneğin ben "Subminal Mesaj" diye bişeyi ilk kez şimdi duydum. Bu konuda insanları bilinçlendirici uyarılarda bulunması güzel..

Ama bunu farklı alanlardaki çalışmalarla destekleseymiş Kur'an'ı Kerim'i bilinçaltı için müzik boyutunda bir mesaj olarak sunmasaymış daha güzel olurmuş sanki..Kaldı ki muradımız dinletilerin bilinçaltına olumlu etkiler bırakması ise Kur'an zaten birçok makamla okunabilmekte.. Kur'anı müziğin altına gizlemek fikri pek içime sinmedi.. ve dahası tehlikeli bi girişim gibi..Subminal mesajlarla kötülüğü yayanlar için bi fırsat kapısı daha. Kubilay Bey'in uyguladığı bu yöntem geniş kitlelerce benimsenip, yankı uyandırabilir.. Buraya kadar herşey normal. Ancak bundan sonrası (herşeyin uzmanı kesilen) ehli olmayan ve hatta kötü niyetli kişilerce suistimal edilebilmesi riski....

 

Şuan çok fazla bişey söylemem doğru olmaz sanırım. Zira meselenin özüne vakıf değilim..Kafamda bişeyleri oturtamamışken kimseyi eleştirmek haddim değil..

( Aklımda bişey daha vardı sanki bişey daha diyecektim ama unuttum mu ne.. Neise hayırlısı bakalım)

Site İçi Nakliyat
2012/09/03 22:44
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Ey m1gin mademki taşındınız beni niçin orda bıraktınız hm? Vasıtam yokki peşiniz sıra geleyim.. Son mesajmı yazarken (yanlış bişey yazmamak adına) fazlaca düşünmüş olabilirim yani ne olmuş? :)

Üsküdar'a Gider iken...
2012/09/03 22:57
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Ah ah! Kıyamam ben size ey pem-bkarinca
Hemen gittim ve son mesajınızı da yüklenip getirdim. :)

Demişsiniz ki;

ve dahası tehlikeli bi girişim gibi..Subminal mesajlarla kötülüğü yayanlar için bi fırsat kapısı daha. Kubilay Bey'in uyguladığı bu yöntem geniş kitlelerce benimsenip, yankı uyandırabilir.. Buraya kadar herşey normal. Ancak bundan sonrası (herşeyin uzmanı kesilen) ehli olmayan ve hatta kötü niyetli kişilerce suistimal edilebilmesi riski....

İyi ama kötü niyetli kimseler zaten atı alıp çoktan Üsküdar'ı geçmişler... 
Çok eski örnekleri bulunuyor bu tekniğin... "25. kare" diye bilinen teknik de filmlerde/kliplerde az kullanılmamıştır.

Yine demişsiniz ki;

Kaldı ki muradımız dinletilerin bilinçaltına olumlu etkiler bırakması ise Kur'an zaten birçok makamla okunabilmekte.. Kur'anı müziğin altına gizlemek fikri pek içime sinmedi..

Bilinçaltına hitap edilebilmesi için mesajın gizli olması gerektiği yönünde bir şeyler söyledi Kubilay Aktaş Bey. Mesaj açık olduğunda muhatap bilinç oluyor sanırım.
Şayet öyleyse, sesli normal Kur'an okumaları uygun olmuyor bu durumda...
Ayrıca, Kur'an dışından bazı duaların/bölümlerin kullanıldığını da ifade ettiler.

ve dahası tehlikeli bi girişim gibi..Subminal mesajlarla kötülüğü yayanlar için bi fırsat kapısı daha.

Burada, Kur'an'ın kötü niyetli kimselerce kullanılabileceğini ifade ediyorsunuz sanırım. Katılıyorum.
Zaten programda da zikredildi. Dış kaynaklı yapılan yayınlarda, Kur'an yayını eşliğinde hedef ülke insanlarını sindirmeye yönelik olumsuzluk telkinlerinin yapıldığı da olmuş. 

Bu mesaj, m1gin tarafından, 03.09.2012 23:22:57 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Yenilik Düşmanı
2012/09/03 23:34
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Yok tam olarak öyle demek istememiştim m1gin, ifade edememişim.. Bi daha deneyeyim bakim:

Şöyle ki; kötü niyetliler "Gizli Telkinle Kur'an Terapisi"ni keşfederse buna karşı bi atak geliştirebilirler demek istemiştim.. Bilmeyen biri için neyin terapisini aldığının ayrımına varmak mümkün olmayacaktır.. Ya da daha başka niyetliler işin ticari kaygısıyla kaş yaptırmaya gidenlerin gözünü çıkaracaktır..

 

Bi diğer konu:

Mesajın bilinçaltına inebilmesi için gizli olması gerektiğini Kubilay Bey gayet güzel açıklamış; çünkü açık mesaja bilincimiz, vicdanımız tepki gösterebilir/ reddedebilir..Amenna..

Ama (yine aynı konuya saplandım) gizli telkinle verilen şey neden Kur'an ayetleri? Bir film karesi bile bu denli yıkıcı/yapıcı etkiye sahipken biz neden benzer yöntemler uygulamıyoruz? Hem Kur'an'ı bu şekilde telkin etmek faydalı ise asırlardır neden uygulanmamış bu yöntem?

 .................................................................................

Mesajınızın düzeltilmiş haline yetişemediğim için muhalif bi cevap vermişim gibi durmuş :) Evet son paragrafınızda ifade ettiğiniz şeyi kasdetmiştim, doğru anlamışsınız.

of ne hızlısınız yahu :)

Bu mesaj, pem-bkarinca tarafından, 03.09.2012 23:43:43 itibariyle düzenlenmiştir.
Anti-subliminal Mekanizma
2012/09/04 0:36
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Kur'an ayetlerinin kullanılmasının çok sayıda sebebi olabilir. Mesela katkısız/duru ve ilahi olmaları, insanın fıtratına uygun, Yaratıcı'nın yüce sözleri olmaları önemli nedenlerdir. 
Ayrıca bir ayette geçen aşağıdaki bölüm, Kur'an'a karşı özel bir ilgi uyandıracak mahiyettedir:

De ki: O (Kur'an), inananlar için bir hidayet ve şifâdır. (Fussilet, 44)

Kur'an ayetlerinin telkin amaçlı olarak önceki asırlarda kullanılıp kullanılmadığını tam bilmiyorum ama, ölüler mezara konulduktan sonra onlara telkin yapıldığını biliyoruz. Galiba başka bir mevzu bu, neyse... 

"Ticari kaygı" ifadenizi okuduğumda gülmekten kendimi alamadım. :)
Son günlerde mbirgin.com 'un günlük tirajında bir miktar düşüş var da... Hazır subliminal mesajlarla bunca ilgilenmişken, acaba sessiz bir ses kaydı hazırlayıp arkada onu çaldırsam işe yarar mı ki, diye iç geçirmiştim tam da. 
Mesajda şöyle denilebilir mesela:
"mbirgin.com 'u seviyorum ve her gün bu siteye girmeliyim" 

Dillendirmese miydim acaba? Şimdi başka siteler bunu yaparsa, normal ziyaretçilerimizden de oluruz. :)
Ya da akın sonucu, sunucu güç yetiremeyip tümden çökerse yine işimiz yaş... Yol yakınken vazgeçeyim iyisi mi. :)

Ancak her şeye rağmen bu işe bir çözüm bulunmalı sanki. 
Nasıl ki anti-virüs, virüsleri yakalıyor; o halde subliminal mesajları yakalayabilecek anti-subliminal özellikli bir mekanizma geliştirilmeli bence. :)

Bu mesajım farklı oldu galiba... Ee, kaç saattir bu sayfadayım ve arkadan terapi müzikleri çalıp duruyor... Azıcık keyfe gelmişim çok mu? 

Bu mesaj, m1gin tarafından, 04.09.2012 01:04:43 itibariyle düzenlenmiştir.
İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com

"Ticari kaygı" mı evet evet  ben de zaten gülün diye yazmıştım onu. Bana kalsa "Bilinçaltı Telkin Üfürükçüleri" derdim ama.. :P

kafamdaki çelişkileri rafine etmeden yazmamalıyım sanırım ki bi savunma payı kalsın :P

Korkarım Anti-Subliminal mekanızmasını geliştirmek için geç kaldınız m1gin! Ben çoktaan "Müzikle Terapi Seansları" adı altında subliminal bi mesaj göndermiş bulunuyorum. Üyeler mesajımdaki talimata uyarak siteden uzak duruyorlar. Böylece ben de sitenin her bir köşeciğini yoruma boğabiliyorum :)

..................................................................................................

Ben niye "subliminal mesaja" "subminal mesaj" deyip durmuşum ki yaa :) Tüh.. kısaltma yapmıştım desem mi ki? :P

  

Bu mesaj, pem-bkarinca tarafından, 04.09.2012 02:07:40 itibariyle düzenlenmiştir.
Paranoya
2012/09/04 12:18
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 9,5 (1 oy)

Bak sen! 
Halbuki itimat etmiştik size ey pem-bkarinca. Tevekkeli, bu devirde babana bile güvenmeyeceksin, demiyorlar. 
Biraz daha yakın bir irdeleme yapıldığında, sizin yorumların artmasıyla site trafiğinin gitgide düştüğünü görmek zor değil.
Bunun yanınıza kar kalmayacağını biliyorsunuz ama, değil mi?

"Müzikle Terapi Seansları" konusuna eklemiş olduğunuz videolar, başka kanallardan alınmış. Bu durumda sizin onlara müdahele edip altlarına gizli bir mesaj döşemeniz olası değil. Ancak o kanal sahipleriyle gizli bir bağınız varsa, başka tabi.

Sırrınızı ifşa ettiniz madem; hangi gizli mesajları telkin ettiğinizi söyleyiverin de; öküzün altında buzağı aramaktan ve paranoyak hale gelmekten kurtarın bizi lütfen. Daha fazla kan kaybetmek istemiyoruz... Bir an önce panzehir geliştirmek istiyoruz.
Hayır yani, sizin bundan nasıl bir menfaatiniz olabilir ki? 

Biraz daha hayal kurmaya devam edersem, yazdıklarıma kendim de inanmaya başlayacağım. :)

Hem sonra  siz "subliminal" kavramını ilk kez daha yeni duymamış mıydınız?
Var ya, hayal gücünüz ve kurgu yeteneğiniz takdire şayan. 

Allah iyiliğinizi versin e mi? :)

İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Avuntu
2012/09/04 17:45
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! 7,5 (1 oy)

Yaah m1gin hayat işte böyle acı gerçelerle dolu.Siz hala paranoya diye kendinizi avutadurun bakalım. İşin ciddiyetini anladığınızda çok geç olucak :P

Hem kavramların ne önemi var ki önemli olan işlevleri! Yani "subliminal mesaj" kavramını ilk kez duymuş olmam, bu kavramın içeriğini bilmediğim anlamına gelmez ki :)

Bu tür gizli telkinler göndermeye bizim köyde başka bişey deniliyor sadece :P

Hayırdır? Bakıyorum da betiniz benziniz attı hu? Düşmeyen tiraj niye ben gelince düşsün hm? Bunda bi bit yeniği yok mu sizce de??

 

Tamam tamam yolmayın saçınızı sakalınızı, şaka yahu şaka :))

Ama ne yalan söyleyeyim şu subliminal mesajlar gerçeğini duyunca aklıma ilk olarak eklediğim 'Müzikle Terapi Seansları' konusu geldi.. "Hiii!!" dedim vallahi.Hala da düşünmekteyim; zavallı üyelerin bilinçaltlarına bilmeden ne mesajlar gönderdim ki ben?? :(

Neyse ki pem-bkarinca şaka yaptığını söylemişti de rahat nefes almıştım. :)
Ancak ilginçtir, son günlerde site trafiği yukarı yönlü hareket etmeye başladı... Bu süre zarfında pem-bkarinca'nın siteye mesaj göndermediği hatırlandığında, "acaba?" demekten kendini alamıyor insan. 
Tamam tamam bir şey demiyorum... Gönlü buruk bir şekilde siteden uzaklaştı zaten... Bir de ben üzerine gitmeyeyim. 

Ancak her şeye rağmen Bilinçaltı (Subliminal) mesajlarla ilgili bilgilerimi ilerletsem fena olmaz sanki. Olur a, ileride ciddi durumlarla karşılaşırsak savunmasız kalmayalım. :)

TRT Haber 'de yayınlanan Büyük Takip programının bir bölümünde bu meselenin işlendiğini gördüm bugün.
Videoyu izlemeye başladığım sırada, onu bu konuya eklemenin uygun olabileceğini düşündüm.

İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com

 en güzel terapi müziği bence ney dinletisi ve piyanodur

Beyin Dalga Frekansları
2013/05/11 16:36 - Güncelleme: 2013/09/26 1:23
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Beyin bir radyo gibidir. Elektrik dalgalarını alır ve yayar. Frekanslar, elektrik faaliyetlerinin ölçüldüğü ve grafiğinin çıkarıldığı aralıklardır. Bu dalgalar beyniniz tarafından solunum ile oluşturulan biyoelektrik ile oluşur. Bedeniniz hareket ettiğinde bu hareketler etrafa iletilir. Bedeniniz 6.8 ila 9.5 Hz arasında titreşir. İskeletiniz ve iç organlarınız birbiriyle uyumlu hareketleri yaklaşık 8 ila 9 cps hızındadır. Bedeniniz iyonosver ile eşzamanlı olarak hareket eder. Gezegenle birlikte yankılanır ve enerji alışverişinde bulunursunuz. Enerjinizi yeryüzünün elektromanyetik alanına yaklaşık 40000 km ya da gezegenin yaklaşık tüm cevre uzunluğu kadar yayabilirsiniz. Başka bir deyişle, zihninizden ve bedeninizden gelen sinyaller iyonosfer kovuğu sayesinde tüm gezegene saniyenin 1/70'i kadar bir zamanda yayılır.

EEG ile beyinde değişik frekanstaki beyin dalgalarını ölçebiliriz. Elektrotlar beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek ve kaydetmek için derideki belli yerlere yerleştirilir. Amaç, bir saniye içinde beyinden yayınlanan bir dalganın kaç defa tekrar ettiğini ölçmektir. Bu olcumu radyonuzda istasyon değiştirdiğiniz andaki frekans belirleme ile kıyaslayabilirsiniz. Bu frekanslar yetersiz, fazla ya da bulunması zor olduğu zaman zihinsel performansımız sıkıntı çekebilir.

Beynin meydana getirdiği elektriksel aktivitenin gücüne amplitud denir. Beyin dalgası aktivitesinin volümü ya da şiddeti mikrovoltla ölçülür. EEG frekans bantlarıyla tanımlanır. DELTA (0-4 Hz), THETA (4-8 Hz), ALPHA (8-12 Hz), BETA (13-30 Hz), GAMMA 30Hz-? Hz

Örneğin: Beynimiz etkin zeka için 13 Hz dalga yüksekliğinde yüksek alpha ve düşük beta seviyelerini kullanır. Sıklıkla, öğrenme güçlüğü ve dikkat problemleri gösteren bireylerde beynin belli bölgelerinde, birbirini izleyen isleri ve matematik hesaplarını yapmaktaki beceriyi sağlayan 13 Hz dalga boyutundan daha düşük frekanslar gözlenir.

BETA (12 Hz-30 Hz)

Beta, fazlasıyla meşgul olduğumuz hallerde devreye girer. Hızlı, seri ve inişli çıkışlı dalgalardır. 14 ve üstü frekanstadır. Eşzamanlı olmayan aktif beyin dokusunu yansıtır. Simetrik dağılımda genellikle her iki tarafta görülür, önde daha fazladır. (frontal) Kortikal hasarda kaybolabilir ya da azalabilir. Heyecanımız arttığında veya dış faktörlerce fazlaca uyarıldığımızda beta dalgaları yayınlamaya baslarız. Konuşan biri, ders veren bir öğretmen beta dalgaları yayar. Konuşma sırasında tartışma çıkarsa, ortalık gerginleşirse beta dalgalarının frekansı artar. Genellikle normal ritimdedir. Dışsal ve içsel uyarıcılara duyarlılık veya kaygılı olma durumunda veya gözler açıkken dominant ritimdir. Gözlerimiz açıkken, dinlerken, düşünürken, analitik bir problem çözerken, karar verme veya yargıya varma durumunda, etrafımızda olan biten bilgiyi isleme sırasında aktiftir. Beta araba senaryosunda, overdrive’i temsil eder. Beta bandı oldukça geniş bir ranjdadir ve düşük, orta ranj ve yüksek olmak üzere üçe ayrılır:

Düşük beta (12-15 Hz), “SMR”

Dağılım: yan tarafta ve lobta lokalizedir ( frontal, occipital vb) Sübjektif duygu durumları : odaklanmış ama rahat, entegre İlişkili iş ve davranışlar: Dikkat Eksikliği Hastalığına yol açabilir, odaklanmış dikkatte eksiklik.
Fizyolojik ilişki: Hareketle ketlenir, vücudu sınırlandırmak smr’yi arttırabilir.
Eğitimin Etkileri: SMR’yi arttırmak rahat odaklanma sağlar, dikkat gerektiren yetenekler düzeltilebilir.

Orta beta (15-18 Hz)

Dağılım: birçok alan üstünde bölgesel ayrışmıştır. Bir elektrot üstünde odaklanılabilir.
Sübjektif duygu durumları : düşünme, kendinin ve etrafın farkında olma.
İlişkili iş ve davranışlar: zihinsel aktivite
Fizyolojik ilişki: Tetikte, aktif ama huzursuz değil.
Eğitimin Etkileri: zihinsel yeteneği arttırabilir, odak, tetikte olma, zeka

Yüksek beta (18 Hz üstünde)

Dağılım: Bölgesel ve çok fazla odaklanmıştır.
Sübjektif duygu durumları: tetikte olma, huzursuzluk
İlişkili iş ve davranışlar: Zihinsel aktivite, örn: planlama ve program. 
Fizyolojik ilişki: zihin- beden fonksiyonlarının genel aktivasyonu. Eğitimin Etkileri: Tetikte olmaya neden olur ve huzursuzluk yapar.

ALPHA (8-12 Hz)

Alpha dalgaları 7.5 ve 13 Hz arasındadır. Alpha dalgalarının can alici noktası 10 Hz civarındadır. Rahatlayınca ve heyecan yatıştığında devreye girer. Alfa dalgalarının beta dalgalarına kıyasla genliği daha yüksek, frekansı daha düşüktür. Beta dalgaları saniyede 15 ila 40 Hz yaparken, alfa dalgaları saniyede 9 ila 14 Hz arasında devir yapar. Elinizdeki is bitince, bir toplantıdan dışarıya çıkıp hava aldığınızda alfa dalgaları yine faaliyete geçer.

Sağlıklı alpha üretimi, zihinsel beceriyi arttırır, zihinsel ahenge yardımcı olur, rahatlama duygusunu arttırır. Bu durumda elinizdeki herhangi bir isi başarmak için hızlı ve etkili hareket edebilirsiniz. Alpha hakim olduğu zaman kişiler kendilerini rahat ve sakin hissederler. Alpha bilinç ile bilinçaltı arasında köprü gibidir. Gevşemiş, rahatlamış normal insanlarda görülen baslıca ritimdir. Hayatimizin büyük bir kısmında, özellikle 13 yastan sonra daha aktiftir.

Alpha ritimlerinin, beynin beyaz maddesinden çıktığı söylenir. Beyaz madde, beyinde bütün parçaları birbirine bağlayan bir kısım olarak görülür. Alpha kişi uyanık olduğu zaman ortaya çıkar. Occipital bölgede (kafanın arka tarafı) ve frontal kortekste yoğunluktadır. Alpha dışadönüklük (içe dönüklerde daha az), yaratıcılık ( yaratıcı kişilerde dinlerken ve yaratıcı bir problemin sonucuna ulaşırken alpha gözlemlenir) ve zihinsel aktivite sağlar. Eğer alpha dalganız normal limitlerinde ise iyi bir ruh halinde olursunuz, dünyaya daha doğru bakarsınız ve sakin hissedersiniz. Alpha, sınıfta veya iste öğretilen bilgiyi öğrenme ve kullanma anlamında beynin en önemli frekanslarından biridir. Gözlerinizi kapatarak veya derin nefes alarak alpha seviyesini arttırabilirsiniz; Hızlı nefesler alıp vererek düşürebilirsiniz. Araba benzetmemizdeki yeri Alpha dalga seviyesi vitesin boşta olması anlamına gelmektedir. Alpha, bir isten başka bir ise kolayca geçmemizi sağlar.

Beyinde dağılımı genellikle bütün lobu içerir, göz kapalıyken occipital lobta bulunur. Sübjektif duygu durumları: relax (rahat), sıkıntılı değil, uykulu değil, sakin, bilinçli İlişkili is ve davranışlar: meditatif ve eylemsizdir. Fizyolojik ilişki: Dengelenmiş ve iyileşmiştir. Eğitim sonucu: Rahatlama sağlatır.

Düşük alpha : 8-10 : iç farkındalık, zihin/beden etkileşimi, denge Yüksek alpha : 10-12 : merkezleme, iyileşme, zihin/beden bağlantısı

THETA (4-8 Hz)

Theta 3.5 – 7.5 Hz arasında faaliyet gösterir ve “yavaş” aktivite olarak sınıflanır. Teta, zihnimizin bilincin azaldığı hallerde ortaya çıkmaktadır. Frekansı çok düşüktür, Yaratıcılık, sezgi, hayal kurma, fantezi kurma ve hatıralar, duygular, heyecan uyandırır. Uzun bir yolda ilerlerken, yürüyüşe çıkıp bedeninizi dinlendirmek istediğinizde, gene ilginç ve yaratıcı fikirlerin dalgası teta is basına geçer.

Theta dalgaları içe dönük odaklanma, meditasyon, dua ve ruhani farkındalık sırasında kuvvetlidir. Uyanık olma ve uyku arasındaki durumu yansıtır. Bilinçaltıyla ilgilidir. Uyanık haldeki yetişkinler için anormal ama uyku sırasında olması normaldir. Theta’nin hippocampal ve limbik sistem bölgesindeki aktiviteyi yansıttığına inanılır. Theta endişe, kuruntu, huzursuzluk ve çekingenlik sırasında gözlemlenir.

Theta dalgası normal fonksiyon ediyor göründüğü zaman, öğrenme ve hafıza gibi kompleks davranışları ilerletir. Olağandışı duygusal durumlarda, stres veya hastalık gibi, uç büyük vericide (transmitter) dengesizlik olabilir ve bu da normal dışı davranışlara neden olur. Tekrar araba örneğimize geri dönecek olursak, thetayi 2. vites olarak düşünebiliriz. 1. vites (delta) kadar yavaş değil ama hala hızlı değil.

Dağılım: genellikle bölgesel, birçok lobu içerebilir, yanal ya da yayılmış olabilir. Sübjektif duygu durumları: Sezgileri güçlü, yaratıcı, anımsamak, hayal, düş, rüya gibi, değişken düşünceler, uykulu, “birlik, bir olma”, “açıkgöz”

İlişkili is ve davranışlar : Yaratıcı, sezgisel; ayni zamanda dalgınlık ve odaklanamama olabilir.

Fizyolojik ilişki : Zihin/beden entegrasyonu, iyileşme. Eğitimin etkileri : Arttırılırsa bası bos gezme, trans durumu. Düşürülürse, konsantrasyon artar, dikkat yoğunlaşabilir.

DELTA (0.1 –3 Hz)

Araştırmalar teta ve delta dalgalarının özellikle yaratıcılıkla ilgili olduğunu, bu dalgaların beynimizin içine doğru odaklanmamıza yardim ettiğini ve yaratıcı düşünceyi ortaya çıkardığını ileri sürüyorlar. Bu dalgaların en aktif olduğu donem uykudan uyanma donemidir. Bu nedenle uykudan uyanma sureci yaratıcılık acısından en yararlı donemdir. Buna örnek olarak Descartes, yeni fikirlere en çok uyandıktan sonra, yatakta uykulu, yari uykulu halde geçebilirmiş.

Yaratıcılık ile beynin dalgaları arasında ilintili olduğu belirginleştikçe, beynin elektriksel çalışmasını düzenleme faaliyetleri de daha popülerleşiyor. Birçok uzak doğu geleneği, aslında beynin kendisini dingin bir hale getirmeye yarıyor. Beynin dalgalarına egemen olduğunuzda, sinirlenmeyen, aşırı heyecana kapılmayan, zihni yaratıcılık surecini uzatabilen biri haline geliyorsunuz. Kas gücünü çalıştırır gibi beynin dalgalarını çalıştırabiliyor, istediğiniz yönde harekete geçirebiliyorsunuz.

En düşük frekanslar deltadır. 4 Hz’den düşüktür ve derin uyku durumudur ve bazı anormal süreçlerde ayni zamanda “sempati hali” hissedildiğinde delta dalgaları bilinçaltı düşünceyi yansıtır. 1 yasa kadar olan bebeklerde dominant ritimdir ve uykunun 3. ve 4. evresinde bulunur.

Yatakta kitap okurken de yayılan dalgalar gene betaya donuverir. Uykumuz gelince önce düşük frekanslı beta, kitabi okumayı bırakıp yani basınıza koyunca alfa, uykuya geçmeye başlayınca teta, uyku derinleşince de deta devreye girer. Fiziksel dünyadaki farkındalığımızı azaltmak için delta dalgalarını arttırırız. Ayni zamanda bilinçaltı düşüncelerimize delta dalgaları vasıtasıyla ulaşırız. Performans arttırmak isteyenler delta dalgalarını azaltır ve yüksek odaklanma ve yüksek performans elde edilir. Dikkat eksikliği teşhisi konmuş bireyler odaklanmaya çalıştıklarında delta dalgalarını düşüreceklerine arttırırlar. Uygun olmayan delta dalgaları odaklanmayı ve dikkati ciddi bir şekilde kısıtlıyor. Sanki beyin sürekli uykulu bir devreye kilitlenmiş gibidir. Başka bir acıdan delta dalgasını tanımlarsak; araba kullanıyorsunuz ve araba 1. viteste. Bu vitesle çok hızlı gidemezsiniz. Yani delta 1.vitesi temsil eder.

Delta (0.1-3 Hz): Dağılım: Genellikle geniş yayılmış olabilir, yaygın.
Sübjektif duygu durumları: derin, rüyasız uyku, non-rem uyku, trans hali, bilinçsiz.
İlişkili is ve davranışlar: https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/p480x480/943108_554027904642153_1721032161_n.jpg uyuşukluk, hareketsizlik, dikkatsiz
Fizyolojik ilişki: hareketsiz, hemen harekete geçememe.
Eğitimin etkileri: Arttırılırsa uykuya, trans haline, derin gevşeme durumuna neden olur.

2/10/2009 
KUBİLAY AKTAŞ

 

Bu konuyla ilgilenenlere Mümin Sekman'nın kitabını da tavsiye ederim, çok güzel bir kitapdı. Notlarımı bulsam içinden bir kaç güzel bilgi paylaşmak isterdim ama bulamıyorum malesef. 

mümin sekman, her şey beyinde başlar

Bilinçaltı Mesajlar
2013/09/26 1:13 - Güncelleme: 2014/03/14 17:33
Bildir! Alıntı ile cevap yaz Oyla! (0 oy)

Subliminal mesajların kötü amaçlarla kullanılması ve illuminati konusunu ele alan, dikkatimi çeken bir köşe yazısını ekliyorum.  

Ara ara konuyla ilgili karşılaştığım programları da listeleyeyim.

İngilizce kelime ezberleme oyunu: vav.mbirgin.com
Abonelik Bilgisi Abonelik
Kullanıcı Adı:
Parola:
Bilgi Hatırlatma Yeni Üyelik
İletişim | Kullanım Şartları | Reklam Bilgileri | Tüm Üyeler | Ne Nasıl Yapılır? | Arama | RSS | Twitter | Facebook | Youtube

Son Üyeler: Gakk, busbus, siyamiaytar, 1234123123123, Siyami,
Son Oturumlar: